Wind Park Plandište – bronzani sponzor

konferencije OIE SRBIJA 2022

Kompanija Wind Park Plandište biće bronzani sponzor konferencije „OIE SRBIJA 2022”, koja se održava 15. septembra u Beogradu. Kompanija Wind Park Plandište je redovni član Udruženja OIE Srbija, koje okuplja najveće investitore u industriju energije vetra, sunca, biogasa, kao i elektroenergetske kompanije, advokatske kancelarije i konsultantske kuće.

Kao član Udruženja, kompanija Wind Park Plandište je u potpunosti posvećena ciljevima održivog razvoja i u skladu sa tim, namerava da izgradi vetroelektranu kapaciteta 102 MW. Početak izgradnje potpuno optimizovanog projekta, koji podrazumeva korišćenje najmodernijih vetroturbina, planiran je za kraj 2023. godine.

Organizaciju konferencije “OIE SRBIJA 2022”, koja predstavlja prestižni regionalni događaj, institucionalno podržavaju Ministarstvo rudarstva i energetike, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i organizacija WindEurope.

Prema najavama organizatora, interesovanje za konferenciju je ogromno, kako od strane domaće publike iz sveta biznisa, tako i iz regiona.

Prema preliminarnoj agendi, konferencija će se sastojati od pet panela u čijem fokusu će biti sledeće teme:

– Uticaj bezbednosne i ekonomske krize na razvoj OIE projekata (regionalne projekcije);

– Tržišni izazovi, regulatorne prepreke i investicioni ambijent, kao ključni elementi za realizaciju vetroparkova i drugih OIE projekata (reč investitora i proizvođača opreme);

 – Finansiranje OIE projekata iz ugla vodećih banaka i bankara;

– Razvoj, izgradnja i operativni rad OIE projekata iz ugla eksperata za zaštitu životne sredine;

– Integracije OIE u tržište električne energije (godinu dana kasnije, najveći elektroenergetski eksperti sumiraju svoje projekcije sa prethodne konferencije i daju nova predviđanja).

Govornici na panelima će biti ključni donosioci odluka u javnom i privatnom sektoru, među kojima izdvajamo za sada potvrđene: Matteo Colangeli i Grzegorz Zielinski (EBRD), Jelena Matejić (EMS), Miloš Mladenović (SEEPEX), Anne-Catherine de Tourtier (Nordex), Ivan Komušanac (WindEurope). Među panelistima će se naći i jedan od najpoznatijih evropskih eksperata za zaštitu životne sredine Tony Iles, zatim čelnici vodećih komercijalnih banaka i brojni drugi eksperti.

Podršku iz publike potvrdili su brojni diplomatski predstavnici, dok se među registrovanim posmatračima nalaze top menadžeri različitih evropskih kompanija.  Registracioni link je još uvek otvoren na Konferencija 2022 – OIE.

Wind Park Plandiste d.o.o., Belgrade

Local office: 

e-mail: 

office@wpp.rs

copyright@2020 WPP